ÅSELE

Ingen åtalas för dödsskottet

Det blir inget åtal efter dödsskottet mot en ung man i Åsele i somras. Förundersökningen har lagts ner eftersom man inte kunnat fastställa vad som egentligen hände, säger åklagare Axel Holmberg.

– Jag menar att man kan inte fastställa det exakta händelseförloppet och då menar jag att man inte kan styrka att den misstänkte av oaktsamhet har orsakat målsägandens död, säger åklagare Axel Holmberg.

Det var vid femtiden på morgonen en torsdag i mitten av juli i år som SOS larmades om en skottlossning på en fest i en lägenhet i centrala Åsele. 

Ganska snart stod det klart att en 21-årig man avlidit av skottet. Det fanns många vittnen och en man häktades misstänkt för grovt vållande till annans död men släpptes ett par dagar senare.

Polisen gjorde en teknisk undersökning och sa tidigt att man hade en klar bild av händelseförloppet.

Men nu har alltså förundersökningen lagts ner just för att man inte kan fastställa exakt vad som egentligen hände.

– Alla de personer som har varit närvarande inne i den här lägenheten och en hel del andra personer har hörts. Men det har varit frågan om ett snabbt händelseförlopp där jag menar att inget av vittnena har exakt sett vad som hände i ögonblicket då ett skott går av, säger åklagare Axel Holmberg.

Viktor Hariz
viktor.hariz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista