Foto: Scanpix
Dorotea

Bättre tider för husvagnstillverkarna

Husvagnsförsäljningen har tagit fart igen och en ökning på tio procent spås för det här året. Om det betyder nyanställningar för tillverkaren Solifer-Polar i Dorotea är däremot inte säkert.

Det börjar alltså gå bättre för husvagnsförsäljningen igen. De senaste månaderna har visat plussiffror. Branschorganisationen spår nu en ökning på tio procent i år.

Beställs inför våren
Både i november och december ökade registreringarna jämfört med samma månad året innan. Och leveranstiderna på nya husvagnar och husbilar är långa.

– Uppskattningsvis 30 procent av alla affärer görs under husvagnsmässan i september men för leverans till våren. Och vi vet att försäljningen på mässan var väldigt, väldigt god, säger Lars Erik Paulsson, kanslichef på Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF).

Inte klart om nyanställningar
På Solifer-Polar i Dorotea är orderingången mycket bra enligt vd Roger Johansson, men än är det för tidigt att säga om det kommer att innebära något för antalet anställda. Företaget har sagt upp omkring 100 personer i tre omgångar sen den ekonomiska krisen satte in. Kvar finns nu ungefär lika många, det vill säga 100 anställda.

Reporter Tommy Engman
tommy.engman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".