Foto: Peter Öberg/SR Västerbotten

Umeå - London tur och retur

Direktflyg till London står högt upp på Umeås flygplatschef Karin Larsson Tängdéns önskelista.
– Att vi är intresserade av att flyga till London det tror jag att alla kan hålla med om, men kan vi få några från London att flyga till Umeå så att man kan fylla flyget båda vägar, säger hon.  

För att det ska bli möjligt med en flyglinje krävs att det finns folk som vill åka från England till Umeå och den största gruppen utländska besökare på västerbottenturisms hemsida är engelsmän berättar länsturistchefen Thomas Carlsson
– Vi är klart intresserade av att det kommer igång flyg från London och för vår del handlar det om att börja knyta kontakter med researrangörer i England som kan förmedla paketresor hit. Vi har mycket här i länet som skulle locka britter skid- och skoteråkning, Lycksele djurpark med sina jul och vinteraktiviteter och inte minst fiske säger Thomas Carlsson

Enligt Norwegian presschef Åsa Larsson är det viktigt att hela regionen visar att de vill ha en linje. Det är en stor apparat att dra igång flyg till och från London. För flygbolaget är det viktigt att hela region visar att de vill ha en linje för det är en stor apparat att dra igång flyg till och från London säger presschefen Åsa Larsson. Flygbolaget kan ännu inte säga när de kan börja flyga Umeå - London, men flygplatschefen Karin Larsson-Tängdén är optimist:
– Det är svårt att säga, men om ett halvår till ett år om vi gör vår hemläxa rätt.

Reporter: Lennart Odhström
lennart.odhstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista