Fusk för mer bidrag

Idrottsföreningar i Västerbotten fuskar för att få ut högre statliga och kommunala bidrag. - Mycket allvarligt, säger Lars-Olof Hansson på Västerbotten Idrottsförbund.
Totalt ger aktivitetsbidragen idrottsrörelsen i Västerbotten nästan 30 miljoner kronor per år. Fusket består i oegentligheter i samband med redovisningar av antal deltagare och antalet sammankomster. Hur stor omfattning det är på fusket är dock svårt att uppskatta, men enligt uppgifter till P4 Västerbotten har det till och med förekommit att namngivna föreningar i länet har anlitat personer som mot provision kryssat i extra i aktivitetsbidragsblanketterna -allt för att tjäna pengar åt klubben och åt sig själv. Lars-Olof Hansson är förbundschef på Västerbotten Idrottsförbund - som ansvarar för kontroll och utbetalning av den statliga delen av aktivitetsbidraget. Han känner inte till fusket. - Att man rent skulle ha fuskat på det här sättet, det har jag aldrig hört talas om. Det är allvarligt, mycket allvarligt, säger Lars-Olof Hansson till P4 Västerbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".