1 av 3
Det finns planer på att bygga ett nytt demensboende, säger Louise Bonta är ordförande i omsorgsnämnden i Bjurholm. Foto Helena Forsgren SR Västerbotten.
2 av 3
Carola Nilsson med sonen William har sin pappa på Johannisgården och gillar inte planerna på ett nytt Demensboende. Foto Helena Forsgren SR Västerbotten.
3 av 3
Maggi Jakobsson, Kommunals ordförande i Bjurholm, är kritiskt till kommunens byggplaner. Foto Helena Forsgren SR Västerbotten.
Bjurholm

Nytt demensboende planeras

Trots besparingar på 2,8 miljoner kronor inom omsorgen i Bjurholm finns planer på att bygga ett nytt demensbonde.

Än så länge är det nya demensboendet bara på planeringsstadiet. Men samtidigt som kommunen planerar att bygga nytt gör de också nedskärningar inom befintlig äldreomsorg. Maggi Jakobsson, Kommunals ordförande i Bjurholm, är kritiskt till kommunens byggplaner.

Idag finns det Hemtjänst samt två äldreboenden i Bjurholm och där ska besparingar göras. Carola Nilsson, som har sin pappa på Johannesgården, gillar inte kommunens planer på att bygga nytt.

Helena Forsgren Sveriges Radio Västerbotten.

helena.forsgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".