Apoteket Hjärtat slår upp portarna

I dag börjar det märkas även här i länet att Apoteket har privatiserats. Totalt blir det 11 apotek i länet som ska drivas av Apoteket Hjärtat.

Apoteket Hjärtat öppnar i dag apotek i Bjurholm, Boliden, Hörnefors, Jörn, Lycksele, Nordmaling, Skellefteå och Umeå. I Skellefteå handlar det om Gymnasievägen, lasarettet, och hälsocentralen Anderstorp. I Umeå är det apoteken på Strömpilen och vid hälsocentralen på Mariehem som ska drivas av Apoteket Hjärtat.

Kronans droghandel kommer att driva 18 apoteket i länet och där sker ägarbytet den 22:a februari. Det är apoteken i Burträsk, Dorotea, Holmsund, Kåge, på Trädgårdsgatan i Skellefteå, Sorsele, Storuman, Sävar, Tärnaby, i Umeå på Backen, Dragonen, Ersboda, Renmarkstorget och Ålidhem, Vilhelmina, Vindeln, Vännäs, Åsele som kommer att drivas av Kronans droghandel.

Några apotek stannar kvar i regi av Apoteket AB, Bureå, Byske, Lövånger, Robertsfors, Spoven i Skellefteå, Skelleftehamn, Nus i Umeå, Teg i Umeå, och Apoteket shop i Umeå och Skellefteå.

Här finns mer information om recept, priser, e-handel och mycket annat när apoteksmonopolet upphör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".