Skellefteå

Laserstråle mot bilister

Bilister i Skellefteå har blivit belysta i ögonen av den gröna strålen från en laserpekare. Polisen ser allvarligt på det inträffade och rubricerar det som misshandel. Två yngre män är misstänkta enligt polisen i Skellefteå.

I centrala Skellefteå har två yngre män från en bostad belyst bilförare med en laserpekare. Det starka gröna ljuset är så kraftfullt att bara en kort belysning på ögat leder till skador. Totalt är det i nuläget fem fall från samma brottsplats som polisen varit på. Polisen har lagt beslag på laserpekaren. Brottsrubriceringen är enligt polisen misshandel och personerna som fått laserstrålen i ögonen får vård.

 Joakim Porseby, inre polisbefäl i Skellefteå säger att:
-Det är otroligt korkat och medför en livsfara för bilarna hade kunnat köra på någon.

Förutom att polisen själva sett bilister som blivit belysta, har även taxivärdar i helgen fått det berättat för sig. Joakim Porseby berättar att det inträffat tidigare att folk blivit belysta, men den här gången var det alltså möjligt att hitta några gärningsmän. De misstänkta som är minderåriga ska höras tillsammans med sina föräldrar av polisen under morgondagen.

Åza Meijer

Reporter Åza Meijer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".