Teodors OS-äventyr fortsätter

21-åriga Umeåsprintern Teodor Peterson ersätter Emil Jönsson i herrarnas sprintstafett ikväll. Jönsson har fått öroninflammation och sprinttränaren Arild Monsen säger till TT att Teodor Peterson var det givna förstahandvalet.

– Jag lider med Emil, jag hade verkligen unnat honom att lyckas. För egen del är det naturligtvis roligt att få åka, säger Teodor Peterson till TT.

Emil Jönssons öroninflammation innebär att Sveriges guldchanser i herrarnas sprintstafett minskas drastiskt på papperet.

Men stjärnskottet Peterson vill visa att han duger också.

– Jag är laddad. Och att det är fristil är bara, där har jag lite mer att komma med, säger Teodor Peterson.

Peterson gjorde en stark OS-premiär och gick till semifinal i den individuella sprinten i klassisk stil. Där hamnade han i rena rövarheatet, med Emil Jönsson, Ola Vigen Hattestad och Petter Northug.

För sprintkaptenen Arild Monsen var det aldrig någon tvekan om att Peterson var förstaval före Jesper Modin och Björn Lind. det hade kunnat vara ett finalheat. Jag orkade inte riktigt i semifinalen, säger han.

Och Teodor Peterson, som är en riktigt startraket, kommer att få uppgiften att gå som andreman efter lördagens guldman Marcus Hellner och alltså ta hand om slutsträckan och spurten.

SR Västerbotten/TT
news.vbtn@sr.se