Storuman

'Avhopparna visar civilkurage'

Med anledning av bråken inom Socialdemokraterna i Storuman gör nu Leif-Göran Johansson, Ordförande i Storumans S-förening ett uttalande och säger att de tio som valt att hoppa av listan visar civilkurage.

Bråket började efter att kommunlistan spikades i söndags och det blev klart att Karin Malmfjord står som första namn.

Och i ett brev till Arbetarekommunen skriver tio av de trettio personerna på listan att de kommer att lämna sina platser om hon står kvar som första namn.

"Det första namn som framkommer på listan - Karin Malmfjord - är viktigt för partiets inre arbete men vi anser att hon inte är den ledare och teambyggare som hjälper Socialdemokraterna mot ett lyckat val 2010 och en positiv framtid för Storumans kommun. Vi vill understryka att hon är kunnig och kompetent för andra uppdrag." skriver de i brevet.

Avhopparna hade istället velat se Johan Duvdal.

Leif-Göran Johansson säger i sitt uttalande att han ser det som ett uttryck för civilkurage att de tio som alla tillhör Storumans S-förening står upp för sin åsikt.

"Jag vill kraftigt understryka, att de medlemmar som nu bestämt sig för att avstå från att stå kvar på socialdemokraternas fullmäktigelista är i sin fulla rätt att själva avgöra den frågan. Lägg också särskilt märke tiill att de accepterar det demokratiska beslutet som föregick valet av ledare, men att de själva känner att de inte kan arbeta under det valda ledarskapet." skriver Leif-Göran Johansson.

"Vad de här uttrycker är - civilkurage - en i många sammanhang stor bristvara. Det vill säga att säga sin mening och stå för den." skriver Leif-Göran Johansson.

SR Västebotten
news.vbtn@sr.se