Tio miljoner till godsterminal

Region Västerbotten har beslutat att bidra med 10 miljoner till den planerade godsterminalen i Bastuträsk. Terminalen beräknas kosta 40 miljoner och nu är hälften av kostnaderna finansierade.

Det är företrädare för skogs- och träbranschen samt transportföretag i Norsjötrakten som anser att en ny godsterminal behövs i Bastuträsk. De här företagens kunder efterfrågar allt oftare miljövänliga transporter.
– Det är ju inte färdigt än, men det är ju väldigt positivt att regionen ställer sig bakom det här projektet, säger Ingrid Ejderud Nugren, EU-samodnare vid Norsjö kommun.

Hela terminalen beräknas kosta 40 miljoner kronor och förutom region Västerbottens tio miljoner så bidrar Banverket och Norsjö kommun med fem miljoner vardera. Det lokala näringslivet kommer också att bidra med några miljoner och de resterande 20 miljonerna ska finansieras av EU.


Reporter Magnus Bergner
magnus.bergner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".