1 av 2
Mofeda Aleshi, Fiffi Fadel och Sanna Hallberg har kokat och skrivit. Foto Filippa Armstrong/SR.
2 av 2
Internationell kokbok: Kulturella frestelser. Foto Filippa Armstrong/SR.
Umeå

Internationell kokbok i kvinnoprojekt

"Kulturella frestelser - en kokbok med smaker från åtta olika länder" är färdig.

Kokboken har kommit till efter projektet "Från Arbetsam till Företagsam" där ett tiotal utlandsfödda kvinnor samlat recept och lagat mat från sina hemländer.

Fiffi Fadel från Egyptien är en av kokboksförfattarna.

I boken finns recept från Somalia, Iran, Burundi, Polen, Egypten, Kongo, Armenien och Palestina och från Palestina kommer Mofeda Alashi och hon är egentligen sömmerska.

– Det är jätte jätteroligt. Och visst har vi smakat på varandras mat, men min favorit kommer ändå från mitt land! skrattar Mofeda.

"Från Arbetsam till Företagsam" heter projektet som startade för ett drygt år sedan och är en kulturell mötesplats för utlandsfödda kvinnor. Projektet drivs av VIVA Komvux med stöd av Länsstyrelsen, och som samarbetar med bl.a. Studiefrämjandet, Vindelns Folkhögskola och SFI.

– Ett viktigt syfte med projektet är att öka kvinnornas möjligheter att bli attraktiva på arbetsmarknaden, säger Maria Ullander, projektansvarig, som egentlig är lärare i matlagning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".