Skottning på Samhalls tak i Lycksele. Foto HjalmarLindberg/SR
Lycksele

Hotande takras

Hela Samhalls personal i Lycksele på 80 personer fick utrymma lokalerna idag sedan man hört väggarna knaka av snötyngden på taket. Taket skottas av nu och arbetet fortsätter under eftermiddagen men fabriken kan inte öppnas imorgon.

Det var vid 9-tiden på förmiddagen det började knaka i väggarna i matsalen och det ledde till beslutet att genast lämna byggnaden.

Fastighetsförvaltaren Alf Snällfot säger att det är inte tal om att personalen kan komma in i lokalerna i morgon bitti. Nu inriktas allt arbete på att få bort snön som skapat höga drivor mellan en högre och lägre del av industrifastigheten.

Taket hade börjat bågna och Alf Snällfot säger att takstolarna riskerar att inte klarar trycket och därför måste snön bort så fort som möjligt.

Samhall ligger på Lilltjärns industriområde med många andra industrihus med platta tak. De inte har drabbats av snöndrev på samma sätt och inga andra tak har skottats ännu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista