Åsele

Partikamrater kluvna om kommunlista

Bildandet av nya partiet Åsele kommunlista väcker dubbla känslor bland borgerliga partikolleger. Utanför Åsele ses kommunlistan som en plan B när små partier inte kan skapa egna valsedlar.

Kristdemokraternas länsordförande Anders Sellström säger att kristdemokraterna i Åsele kan inte gå in i ett annat parti. Partistadgarna sätter stopp för något sådant. Sellström säger vidare att han tar för givet att de personer som tillhör Kristdemokraterna i Åsele och ämnar stå på gemensam valsedel också gör det med KD:s partibeteckning.

Bäst att gå ut med egna partiets namn

I första hand ska man göra allt för att få ihop tillräckligt med kandidater till en valsedel i det egna partiets namn, säger Moderaternas länsordförande Anders Ågren.

Men om inte detta lyckas och alternativet är att inte ställa upp i valet överhuvudtaget så kan man väl se det som nu sker i Åsele som en allra sista utväg. -Jag anser att det i mindre kommuner kan visa sig vara det enda alternativet till slut, säger Anders Ågren.

Nicke Gran är länsordförande för Folkpartiet och han tror att Åselelistan kan vinna valet men hade hellre sett Folkpartiet på en egen lista. Men jag önskar dem lycka till, säger Nicke Gran för man ska komma ihåg att de borgerliga partierna har förlorat två val i rad i Åsele. Personvalet är viktigast för väljarna i en liten kommun och är också avgörande för attt alliansen ska hålla. -jag har själv erfarenhet av att det är mycket slitsamt att hålla ihop en allians, säger Nicke Gran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista