umeå

Får fängelse för misshandel

En 59-årig man i Umeå som vid flera tillfällen misshandlat sin partner, både fysiskt och verbalt döms i tingsrätten till åtta månaders fängelse. Han döms för överträdelse av besöksförbud och grov fridskränkning.

Den kvinna han hade ett förhållande med upplevde honom som väldigt kontrollerande. Han har vid flera tillfällen fällt nedsättande kommentarer om henne, och misshandlat henne. Han har också skickat kränkande sms och e-brev till henne, och överträtt ett besöksförbud.
Bråken kulminerade när mannen bjöd kvinnan på en resa till Turkiet och gav sig på henne redan på hotellet på Arlanda. Mannen blev arg på kvinnan och försökte i hotellrummet kväva henne med en kudde. Kvinnan flydde och hotellpersonalen kallade på polis. Kvinnan valde att flyga hem till Umeå igen.

Mannen förnekar gärningarna, men tingsrätten sätter mer tilltro till kvinnans redogörelse av vad som hänt. Rätten bedömer att det finns risk att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet. Han ska därför sitta kvar i häktet tills han ska börja avtjäna fängelsestraffet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista