Ishockey

Skellefteå slog Södertälje

Skellefteå AIK besegrade Södertälje på bortaplan med 7-2. Det blev en grinig match, och när Södertäljes poängkung Linus Klasen blev skadad efter en tackling bakifrån i andra perioden blev det slagsmål. Åtta matchstraff blev påföljden för det bråket.

Matchen började dock med offensiv hockey där båda lagen glömde av försvarsspelet. Klasen gjorde sin 51:a poäng när han satt 1-0 mellan benen på Andreas Hadelöv. Sedan gjorde Skellefteå två mål innan det var dags för den händelserika mittenakten.

Den andra perioden öppnade med ett vackert mål. Johan Forsberg kontrade för Skellefteå. Han åkte ifrån sin första bevakning vid mittplan för att sedan finta upp Pierre Hedin på läktaren och lura Pontus Sjögren i Södertäljekassen. Men det snygga 3-1 målet kom i skuggan av vad som hände några minuter senare.

Vid en situation i sarghörnet i Södertäljes zon blir poängkungen och lagkaptenen Linus Klasen tacklad bakifrån av Skellefteås junior Oscar Lindberg. Klasen låg sedan still på isen efteråt utan att kunna resa sig upp. Till slut fick han hjälp av medspelare och läkare för att kunna föras ut till omklädningsrummet.

Det hela gjorde Södertäljespelarna förbannade och några minuter senare brakade tumultet loss. Totalt slogs tio spelare med varandra. Bland annat Lindberg. Åtta av dessa fick matchstraff.

I tredje blev det svängdörrshockey igen. Skellefteå var effektivare och satte tre mål till. De vann till slut med 7-2.

Reporter Bo Johander
bo.johander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista