Lycksele

Åtal för ICA-rånet

Den 24-åriga kvinna och den 34-årige man som greps efter rånet mot ICA butiken på Södermalm i Lycksele den 7 mars åtalades idag. De åtalas också för narkotikabrott.

Enligt stämningsansökan har de under hot om våld tvingat till sig pengar och varor: bland annat cigarretter, lotter, telefonkort och en tömningskassett med pengar.

De ska ha hotat personalen med kniven och slagträt och sagt att de skulle skada dem eller döda dem eller förstöra butiken om de inte fick några pengar.

Kvinnan har i förhör erkänt rånet, medan mannen varken har kunnat erkänna eller förneka.Tre butiksanställda kräver ersättning på sammanlagt 29 000 kronor för kränkning.

Mannen åtalas också för bedrägeri. Han ska förra året olovligen ha tagit ut över 6 000 kronor med en annan persons bankkort. Kvinnan åtalas även för narkotikabrott. Det gäller ett tillfälle i slutet av januari då hon ska ha missbrukat amfetamin och flunitrazepam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".