LiseLotte Olsson (V) andra namn på riksdagslistan.

Vänsterpartiets mål i valet två riksdagsmandat

Vänsterpartiet tror på stora valframgångar i länet i höst. I helgen har länets Vänsterpartister samlats i Lycksele för att slutligen bestämma valprogrammet för Västerbotten.


Jonas Sjöstedt och Liselott Olsson är första och andra namn på Vänsterpartiets riksdagslista. Så i klartext är det LiseLotte Olsson partiet vill ha in om de tar två mandat.
De frågor man vill lyfta upp är satsningar på Norrbottniabanan, vindkraften och gruvnäringen utom urangruvor. Saker som i stort sett varenda politiker i Västerbotten vill satsa på men det är en skillnad säger Jonas Sjöstedt:

– När det gäller Norrbotniabanan så är skillnaden att  hela vänsterpartiet vill bygga Norrbotniabanan. Problemet för de borgerliga politikerna är att stödet för Norrbotniabanan tar ju slut någonstans i sundsvallstrakten och sen blir det aldrig någonting gjort, man kan prata men ingenting händer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista