Umeå

Nedkyld vårdas på intensiven

Polisen har nu identifierat den man som hittats svårt nedkyld i snön i ett skogsområde på Ålidhem i Umeå. Mannen vårdas på intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset.

– Mannen som hittades av en hundägare i ett skogsområde vid Kandidatvägen bor i närområdet, säger förundersökningsledare Mats Bruhn.
Han är i 25-30-årsåldern, han är inte känd av polisen sedan tidigare. Han har enligt vittnesuppgifter varit synlig i området under senare delen av gårdagskvällen.

Han vårdas nu på intensiven på universitetssjukhuset i Umeå, och beskrivs som "svårt nedkyld". Mannens allvarliga tillstånd gör att polisen inte kunnat höra honom eller kunnat göra någon kroppsundersökning. Men man har säkrat spår vid fyndplatsen, och håller på att analysera dem.

Polisen ska utreda om något brott begåtts. Det finns en svag misstanke om grov misshandel och det grundar Mats Bruhn på att det är så osannolikt att mannen hamnat i snödrivan i skogsområdet. Men misstankenivån är enligt Bruhn, låg.

Han betonar också att det inte finns några direkta kopplingar till dödsmisshandeln på Ersboda för en vecka sedan.
Under dagen hålls förhör med personer i den nedkylde mannens omgivning.

Peter Öberg
peter.oberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".