1 av 2
Taket rasade in på tennishallen i Skellefteå. Foto Magnus Bergner.
2 av 2
Delar av taket på nya bollhallen rasade under snötrycket. Foto: Filippa Armstrong/SR.
Skellefteå

Taket på nya bollhallen har rasat

Delar av taket på nya bollhallen i Skellefteå har rasat in. I går konstaterade personal från kommunen att ett dragstag som skulle stabilisera konstruktionen hade lossnat. Under natten rasade delar av taket in av det tunga snötrycket. Under morgonen började man skotta taket.

Bollhallen invigdes så sent som i januari. Det var efter åratal av diskussioner som den nya bollhallen på Norrvalla blev till. 25 miljoner har den kostat att bygga. 

Det är inte bara den nya bollhallens tak som brustit denna vinter. I början av mars rasade nästan hälften av taket på tennishallen in. Skellefteå Tennisklubb som äger hallen hade sett att taket buktade, och hade börjat skotta men hann inte i tid. Tennishallen bygdes för 20 år sedan och kostade då 11 miljoner.

Den nya bollhallen på Norrvalla byggdes för att ge även ungdomarna en chans att träna under tak. Den har tredje generationens konstgräs, en spelplan på 65 gånger 40 meter och plats för 400 åskådare. Hallen hann bara vara i bruk i två månader innan takraset inträffade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista