Lärare vittnade om flickas oro att föras bort

I går vittnade läraren i rättegången mot de tre åtalade männen från Irak.
Två morbröder och pappan till en ung kvinna står åtalade för olaga hot, misshandel och olaga frihetsberövande.
Läraren berättade i rätten att den unga kvinnan, då 17 år gammal var rädd för att bli förd till Irak. Hon ville ha hjälp av läraren så att familjen inte skulle få ut de pass som de väntade på.
Flickan har berättat för läraren att hon bland annat blivit bränd av en uppvärmd kniv och att hon blivit slagen av en elsladd. Hon har också berättat att morbröderna dödshotat henne.
I går vittnade också en rättsläkare om de skador som flickan hade.
Rättsläkaren sa att det var möjligt att det var brännskador, de ärr flickan har på ryggen kan också ha uppkommit av slag från en elsladd sa rättsläkaren.
Enligt flickan blev hon misshandlad av sin morbror då hon bodde hos honom, men den skolläkare som undersökte henne då kunde inte se några skador på ryggen, skolläkaren kunde inte heller säkert säga att de skador hon hade på armen var brännskador.
Med anledning av detta yrkade advokat Tomas Nyman som företräder en av morbröderna att hans klient skulle försättas på fri fot, men tingsrätten beslutade att mannen skulle vara kvar i häktet, rättegången mot de tre männen från Irak fortsätter nästa torsdag.
Den unga kvinnan bor på skyddad adress.