Borgerligt utspel om sjukvårdsansvaret i Umeå

Landstinget bör inleda överläggningar med Umeå kommun om en gemensam nämnd för hälsovård, sjukvård och omsorg.

Det föreslår den borgerliga landstingsgruppen folkpartister, centerpartister, kristdemokrater och moderater i en motion till landstingsfullmäktige. Partierna anser att man måste riva de organisatoriska och ekonomiska murar som idag byggs upp och som många medborgare har väldigt svårt att förstå.

Landstingsrådet Levi Bergström (s) säger till P4 Västerbotten att man ska titta på de borgeliga partiernas förslag. Men Levi Bergström frågar sig vad syftet egentligen är med de borgeliga partiernas förslag om en gemensam politisk nämnd och gemensam upphandling av vård och omsorg i Umeå.

Det pågår just nu ett stort förändringsarbete inom landstinget och dessutom undrar Levi Bergström varför inte de borgeliga landstingspolitikerna har föreslagit att landstingstyrelsen ska utreda frågan. Det skulle gå betydligt snabbare än nu när man lägger en motion till fullmäktige och den kan som tidigast behandlas om ett år, det säger Levi Bergström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".