Hanna Ljungberg sätter OS som mål

Umeå IK:s och landslagets skadade stjärna Hanna Ljungbergs operation av det skadade korsbandet har gått bra. Hannas mål är att komma i form för att delta i OS - men att följa med till träningslägret på Seychellerna står också högt på önskelistan.

Knät skadades när hon halkade till under en träning, och nu väntar ett halvårs rehabilitering. Hanna ser redan framåt.

- Jag hoppas verkligen att jag får dra på mig skorna fram i juni och springa ut med lätta steg på Gammliavallen, det är drömmen, säger Hanna Ljungberg till P4 Västerbotten. Men först gäller det att få ner svullnaden och få upp rörligheten.

OS är ett stort mål och hon hoppas komma i form till dess.

- Det är ett mål att sträva efter, men samtidigt får det inte bli ett stressmoment heller, säger Hanna Ljungberg.

- Givetvis är det bra att ha något riktigt, riktigt stort att drömma om när man sitter där och kör sina benböj och sina cykelpass, säger Hanna Ljungberg med ett skratt.

När laget åker till Seychellerna på träningsläger hoppas hon kunna följa med, men hur det blir beror bland annat på hur läkarna bedömer infektionsrisken

- Jag vill ju mer än allt annat i världen, nästan, följa med. Fast det är inte värt att riskera knät samtidigt som det är ett läger som jag väldigt, väldigt, väldigt gärna vill följa med på, säger Hanna Ljungberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista