Bjurholm

(S): Välj parti - inte Nyman!

Efter många år av moderat styre i Bjurholm där den borgerliga Alliansen har 20 mandat i kommunfullmäktige mot oppositionens 11 vill nu Socialdemokraterna peka på skillnaderna inom kommunpolitiken.

– Vi ska samarbeta i kommunpolitiken, men det är viktigt att peka på skillnaderna i värdegrunden bland de olika partierna, säger Lena Björklund (S) som står som nummer tre på kommunfullmäktigelistan i Bjurholm..

– Kommuninvånarna röstar på personen Ingemar Nyman, det moderata kommunalrådet, och tänker inte på konsekvenserna av Alliansens politik, säger Maggie Jakobsson, socialdemokrat och förtroendevald.

Ingemar Nyman (M) och kommunalråd i Bjurholm har suttit 4 mandatperioder, det vill säga 16 år, som kommunalråd i Bjurholm.

Dags för en förändring tycker Socialdemokraterna i Bjurholm som därför uppmanar Bjurholmsborna att ta reda på de politiska skillnaderna mellan partierna.

– Rösta inte på person utan på parti, säger Maggie Jakobsson och Lena Björklund som båda står på kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Bjurholm.

Filippa Armstrong
filippa.armstrong@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista