Tre årslöner i fallskärm

Det kommunala bussbolaget Polarbuss och Ultras före detta vd, Rolf Persson, får 36 månadslöner som avgångsvederlag. Rolf Persson får gå med omedelbar verkan, det beslutade Ultras styrelse igår.

- Det träffades ett anställningsavtal 1990 när han anställdes och jag tycker man ska stå för de avtal man träffar, säger socialdemokraten Everth Gustavsson, styrelseordförande för Ultra.

Evert Gustavsson säger att han har fortsatt förtroende för Rolf Persson, som på kort tid lämnat vd uppdraget i Polarbuss och sagts upp från sitt vd uppdrag i moderbolaget ULTRA.

Det är Umeå kommunföretags vd och Polarbuss nye vd Bertil Hammarstedt som träder fram som den som ska få ordning på busstrafiken i Umeå.

När Umeå komunföretags styrelse tog beslutet att avveckla moderbolaget Ultra, fanns inte längre Rolf Perssons arbetsuppgifter kvar. Ultras styrelse och Everth Gustavsson fick uppgiften att se var planeringen av busstrafiken och färdtjänsten ska ligga.

- Ultras verksamhet ska övergå i annan form, och hur denna annan form ska se ut det vet vi inte för närvarande och då försvinner hans arbete, säger Everth Gustavsson.

Allt började som sagt efter politikerbeslutet i Umeå kommunföretags styrelse, där Bertil Hammarstedt är vd. Att Everth Gustavsson och Bertil Hammarstedt skulle ha olika syn på det hela nekar Gustavsson till.

- Nej, UKS styrelse har beslutat att vi ska rationalisera verksamheten i kollektivtrafiken, både moderbolaget och dotterbolagen, och det ska jag ju självklart respektera, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".