Oro för de äldre i Byske

Många frågor och stor oro när äldreboende i Byske ska försvinna. 500 platser på olika äldreboenden runtom i Skellefteå kommun ska tas bort. I går kväll var det stormöte i Byske, och intresset var så stort att alla inte ens fick plats i möteslokalen.

Totalt kommer 60 platser på äldreboenden att försvinna i Byske och eftersom utökningen av hemtjänsten inte kommer att hänga med hoppas kommunen att anhöriga ställer upp.

I panelen som mötte byskeborna satt bla socialnämndens ordförande, Mona Gustafsson, Tomas Hedström, områdeschef för äldreomsorgen och det kommunala bostadsbolagets ordförande Anders Wikström. På frågan vad som kommer att hända med huset om det inte längre är ett äldreboende svarade han att det finns en intressent som vill göra det till semesterbostäder för turister. Många åhörare reagerade starkt på det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".