Naturvårdare positiv till vindkraftverk på Gabrielsberget

Gabrielsberget utanför Nordmaling är en bra plats att bygga en vindkraftpark på - och ska vi minska försurning och föroreningar måste vi hitta nya energikällor. Det säger Anders Enetjärn, miljövårdare, som analyserat vilka konsekvenser den omdebatterade vindkraftparken på Gabrielsberget skulle få.
- Jag tycker det är tråkigt att alla är så positiva till vindkraft, men inte just här, säger Anders Enetjärn. I den miljökonsekvensbeskrivning som nu lämnats till miljödomstolen, konstaterar man att även om våtmarker, rennäring och landskapsbilden påverkas, så är Gabrielsberget en bra plats att bygga på. Det blåser bra, fågelfaunan är rätt fattig och det finns ingen natur som är intressant ur rikssynpunkt, säger Anders Enetjärn. Miljödomstolen ska nu göra sin prövning av ärendet, därefter måste regeringen yttra sig innan något bygge kan bli aktuellt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista