Lokaltrafiken i Umeå kan konkurrensutsättas

Lokaltrafiken i Umeå kan komma att konkurrensutsättas. Det kommunala bussbolaget Polarbuss tillfällige vd Bertil Hammarstedt, har fått i uppdrag att se över behovet av investeringar i lokaler och bussar.
En investering och upprustning behövs för göra Polarbuss mer konkurrenskraftigt i en kommande upphandlingssituation det säger Sven-Olov Edvinsson (c). För det socialdemokratiska kommunalrådet Lennart Holmlund är en konkurrensutsättning möjlig om det blir billigare för kommunen. Socialdemokraterna har stöd av de borgeliga partierna när det gäller att konkurrensutsätta kommunal verksamhet som lokaltrafiken.Kristdemokraterna däremot är redan idag beredda att sälja ut det kommunla bussbolaget Polarbuss och gå ut med en upphandling det säger Anders Sellström.Emot en konkurrensutsättning av lokaltrafiken är vänsterpartiet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".