Samhall vill ändra bilden av företaget

Skyddad verkstad, det är en av dom vanligaste fördomarna samhället har om det statliga företaget Samhall. Men den bilden stämmer inte med dagens Samhall menar företaget själva, som därför bjöd in länets riksdagspolitiker till en informationsträff.

För trettio år sedan startade den statliga företaget Samhall sin verksamhet, som går ut på att ge utvecklande jobb till personer med funktionsnedsättning. Målet är att personerna sedan ska sluta på samhall för att fortsätta på dom olika företagen.

Utanför samhall står fem av länets tolv riksdagsledamöter. Det skrattas och pratas, någon konkurrens eller bild av att det om fyra månader är val, märks inte.

Gunilla Tjernberg från kristdemokraterna är av politikerna på plats, hon bekräftar att kunskapen är dålig.

Idag jobbar företaget inom en mängd olika branscher, allt från fastighetsskötsel till tekniksektorn.

Riksdagsledamöterna på plats, frågar intresserat cheferna på företaget. Men i år är det valår och valrörelsen är igång. Försvinner intresset när valdagen har passerat. Henry Magnusson regionchef på Samhall.

--Nej det tror jag inte. Vi kommer tillbaka med information och vi deltar göärna i den här debatten kring människor och funktionshinder och deras roll på arbetsmarknaden.