Vägverket missnöjd med vägpengarna

Inte heller på Vägverket är man riktigt nöjd med regeringens fördelning av pengarna till infrastruktur. Det blir mindre pengar till tjälsäkring och regionala vägar än vad Vägverket räknat med.

Både Norrbottens och Västerbottens län har fått mindre pengar till de regionala vägarna än man trott och planerat för. I Västerbotten 200 miljoner mindre, eller bara tre fjärdedelar av det man hoppats på. Nu får man sätta sig ner och prioritera om.

Den 40 procentiga utökningen av pengapåsen till bland annt tjälsäkring av vägar har inte kommit Norrbottens och Västerbottens län till del, vilket vägdirektören Anna-Stina Nordmark-Nilsson, tycker är märkligt.

- Självklart hade vi ju hoppats att vi skulle kunna få mer pengar där för att kunna fram för allt för att kunna ta hand om sådana vägar ute i glesbygden som är prioriterat dels av människor som bor där, men även av till exempel skogsbruket, säger Anna-Stina Nordmark-Nilsson, på Vägverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".