Viktigt att personalen är med

Socialförsäkringsminister Ingela Thalén tycker det är bra att diskutera arbetssituationen i Skellefteå. - Det handlar om arbetsledning och stöd till ledningen, att ha en rimlig organisation, att ha inflytande över sitt eget jobb.
Socialförsäkringsminister Ingela Thalén, som är på umeåbesök idag, anser att det viktigaste är att ha personalen med sig när man gör förändringar. - Att de som arbetar känner ''det här är vettigt, det här låter bra'' och får jag ett inflytande i min vardag då har jag också större möjligheter att styra både arbetet och familjelivet, säger Ingela Thalén. Ett av hennes mål som minister är att människor ska orka jobba yrkeslivet ut, men ett färdigt recept på vad hon som minister ska göra har hon inte. - Det är inget man åstadkommer på ett halvår, det handlar om två saker; det är viktigt med ett helhetsperspektiv, och det andra är att det måste ske lokalt, på arbetsplatserna, säger hon till P4 Västerbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista