Britta Åkerlund, avgående klubbdirektör för Umeå IK. Arkivfoto: Helena Forsgren/SR.
UMEÅ

UIK:s klubbdirektör slutar

Umeå IK:s Britta Åkerlund lämnar posten som klubbdirektör efter två år. Klubben som brottats med dålig ekonomi omorganiserar för att spara pengar.

Vid en presskonferens i kväll meddelade Britta Åkerlund att hon lämnar uppdraget som klubbdirektör för den krisande föreningen. På grund av den svaga ekonomin som Umeå IK dragits med, så gör klubben en omorganisation vilken innebär att klubben inte längre kommer att ha en klubbdirektör. Britta Åkerlund lämnar sitt jpbb inom ett par veckor.

- Tiden med Umeå IK har varit fantastiskt rolig och givande men också extremt intensiv. Det känns bra att lämna nu när ett nätverk av partners kraftsamlar och kan hjälpa oss föra verksamheten mot de uppsatta målen, säger Britta Åkerlund i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Nu kommer fotbollssektionen att ta över de funktioner som klubbdirektören hade. Umeå IK poängterar i pressmeddelandet att beslutet fattats i samförstånd mellan Umeå IK och Britta Åkerlund.

– Britta har arbetat intensivt, och hela tiden med Umeå IK:s bästa som fokus. Å hela Umeå IK:s räkning vill vi uttrycka en stor tacksamhet till Britta för allt hon bidragit med under sin tid hos oss, avslutade styrelseordförande Lennart Rehnmark presskonferensen som hölls i kväll.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".