Det var i den här lägenheten 23-åringen dödades. Foto: Mikael Hermansson/SR.
Umeå

Tryckt stämning i rättegångssalen

Uppdaterad 13:42

Många åhörare är på plats i säkerhetssalen i Umeå idag för att följa rättegången efter händelserna på Ersboda i vintras då en ung man dödades med ett svärd. P4:s reporter på plats rapporterar om en tryckt stämning med tunga suckar och otäcka bilder. 

En 23-årig man är åtalad misstänkt för dråp. Han bodde i den lägenhet där 23-åringen dog. Tre män som bröt sig in i hans lägenhet är åtalade misstänkta för rån och grov misshandel.

Det var i mitten på mars i år som fyra maskerade män bröt sig in i den nu dråpåtalade 23-åringens lägenhet.

När de maskerade männen trängde sig in genom ytterdörren befann sig ytterligare en man i lägenheten. Slagsmål och tumult utbröt och någon gång under bråket ska den dråpmisstänkte 23-åringen stuckit ett svärd genom magen på en jämnårig man som var en av dem som hade stormat lägenheten. Skadorna blev så svåra att mannen dog av en inre blödning.

Efter misshandeln ska de åtalade männen ha bundit bröderna och den tredje mannen för att sedan söka igenom lägenheten i jakt på värdesaker. Enligt stämningsansökan fick de med sig över 7000 kronor samt en klocka, smycke och mobiltelefoner.

Sofia Johansson
sofia.johansson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".