Roland Lätth, förhandlare på Hyresgästföreningen region Norrland. Foto: Inga Korsbäck/SR.
ROBERTSFORS

Boende ovetande om utförsäljning

Försäljningen av allmännyttan i Robertsfors kritiseras. De boende har enligt Hyresgästföreningen inte fått veta att kommunen skulle sälja hela eller delar av sitt bostadsbestånd.

För att undersöka vad de boende i Robertsfors tycker om att kommunen nu ska sälja Robertsforsbostäders bostadsbestånd skickade Hyresgästföreningen ut en enkät till 40 medlemmar.

– Tydligaste slutsatsen är att man inte har fått information från kommunen, utan att man fått det ryktesvägen eller från media att en utförsäljning var på gång. Över 90 procent säger att de inte har fått någon information från Robertsfors kommun, säger Roland Lätth förhandlare för Hyresgästföreningen region norrland.

Svar kom in från nästan alla av Hyresgästföreningens totalt 40 medlemmar å trots att det är en bråkdel av Robertsforsbostäders hyresgäster som fick delta i undersökningen tycker Roland Lätth att undersökningen bör tas på allvar:

– Det är inget facit på något sätt, det är en indikator på vad hyresgästerna tycker i Robertsfors. Att man inte gått ut med information och att man kan framskymta en oro för vad som ska hända och man är också rädd att hyran ska skjuta i höjden när det inte finns en allmännytta, säger Roland Lätth.

30 till 40 miljoner hoppas kommunen få in på försäljningen. Från Hyresgästföreningens sida är man kritisk till att Robertsfors har för avsikt att sälja hela eller delar av bostadsbeståndet.

Inga Korsbäck

inga.korsback@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".