Sandra vidare till finalen!

Det blev hemmaseger igårkväll när Melodifestivalens tredje delfinal avgjordes i Umeå.
Västerbottens Sandra Dahlberg gick vidare till finalen i Globen tillsammans med veteranerna Hansson, Carson och Malmkvist.

Ingen given vinnare i startfältet i Umeå! Så lät tongångarna innan gårdagskvällen i Umeå Arena där tredje delfinalen av Melodifestivalen avgjordes inför en otroligt glad publik.

Men redan innan de 483 367 telefonrösterna räknats, stod det helt klart stod det vem som var favorit för västerbottningarna: Hemmastjärnan Sandra Dahlberg från Klimpfjäll, som också gick vidare till finalen i Globen.

Hennes låt ”Här stannar jag kvar” har hon skrivit tillsammans med Johan Becker från Wasa. Båda med fansen i lokalen, för buss kom från både Österbotten och Klimpfjäll med ivriga vänner och bekanta.

Med till finalen i Globen den 20 mars går veterantrion Hanson, Carson och Malmkvist, som verkade minst lika förvånade som de som innan tävlingen dömt ut deras ”’C’est la vie” som för gammaldags och ute.

En andra chans får Bubbles och Bosson.

Länets andra tävlande; Itchycoo, gick inte vidare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista