Lycklig Sandra Dahlberg redo för Globen

Klimpfjälltjejen Sandra Dahlberg är glad över den delade första platsen i Melodifestivalens tredje deltävling i Umeå Arena i gårkväll. Hon var tacksam över det stora publikstödet. Johan Becker, från Vasa som tillsammans med Sandra skrivit vinnarlåten, tror att det haft betydelse att låten ”Här stannar jag kvar” handlar om Sandras eget Klimpfjäll.

Sandra Dahlberg går alltså vidare till finalen i Stockholm tillsammans med veteranerna i gruppen Hanson, Carson och Malmkvist. Siw Malmkvist sa till P4 västerbotten att det var jättekul att vinna igen. Siw har tidigare vunnit två gånger för Sverige och en för Tyskland. Umeåbandet Itchycoo med Mia Bergström och Tobias Gustavsson åkte ur och sa att de nog inte kommer att ställa upp i Melodifestivalenigen igen, men kanske som låtskrivare. 483 367 personer ringde in till SVTs tittaromröstning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".