Ambulans uteblev - 64 åring dog

Det var brist i kommunikationen som orsakade den tragiska händelsen i Ammarnäs förra veckan, då en 64-årig man dog när ambulansen inte kom. Det enligt Gunilla Hegardt, verksamhetschef för Sorsele sjukstuga.

Mannens fru ringde i förtvivlan till ambulans, men den dök aldrig upp och mannen dog. Gunilla Hegart säger att ambulansen gjort klart att de inte kunde komma och säger att det är nödvändigt att göra prioriteringar i glesbygden när det är många mil för ambulansen att köra.

Från SOS alarm vill man inte kommentera händelsen men säger att man följt gällande rutiner. Inte heller Anna-Karin Jonsson, socialdemokratiskt landstingsråd vill kommentera närmare, men tycker det är viktigt att den utreds ordentligt. Levi Bergstrlm, socialdemokratiskt landstingråd säger att han tror att händelsen beror på bristande kommunikation men kan inte se att landstinget har gjort något fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista