JÄMO kritiserar Västerbottens läns landsting

Västerbottens läns landsting får kritik av Jämställdhetsombudsmannen, JÄMO. Det gäller en jämställdhetsanalys som landstinget gjort av lönerna. JÄMO hittar en rad brister i analysen.

JÄMO tycker att mycket saknas i analysen. Bland annat vill JÄMO se vilka kriterier som bestämmer vilken lön en person får.

JÄMO vill också se en jämställdhetsanalys av löne- och anställningsförmåner.

I ett tidigare svar till JÄMO har landstinget skrivit att man inte gjort en löneanalys för bland annat vårdchefer eftersom en omorganisation gjort. Det gillar inte JÄMO som anser att en löneanalys ska göras omgående.

Och så undrar JÄMO hur det kommer sig att vissa chefer får behålla sina gamla chefslöner och hur länge de ska få behålla dom. JÄMO vill också se hur landstinget ska jobba för att minska skillnaderna mellan manliga och kvinnliga chefers löner.

JÄMO vill ha svar på de här punkterna och flera till före den 17 maj och betonar i sitt brev att möjligheten att bevilja ytterligare anstånd är ytterst besgränsad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".