IKSU utslagna ut SM-slutspelet

Innebandylaget IKSU blev igår kväll utslagna ur damernas SM-slutspel. Matchen var jämnare än den förra, säger tränaren Helena Yngvesson som tycker att det är synd att spelarna fått lägga energi på diskussioner om tränarbyte.

Tränaren Helena Yngvesson är besviken över förlusten. Boden besegrade IKSU i den andra kvartsfinalen med 3-2, och vann därmed kvartsfinalserien med 2-0 i matcher.

- Det känns bittert, säger Yngvesson.

Hon beskriver denna match som mer jämn, till skillnad från förra matchen då hon tycker att IKSU hade spelövertaget. Boden gjorde då sina mål på kontringar. I gårdagens match var spelet mer jämnt fördelat, det var ingen som styrde matchen.

- Det var lite på chans. Det är som det är, det har varit lite turbulent på grund av tidningsrubriker som överraskat, så spelarna har fått lägga energi på andra saker, tyvärr, säger Helena Yngvesson.

I massmedia har det diskuterats huruvida Helena Yngvesson skulle få fortsätta träna laget, eller ersättas.

- Jag vet att vi ska utöka ledarstaben, och sedan har styrelsen sagt en sak en vecka och en annan sak en annan vecka, och sedan står det tidningsrubriker. Det är var jag vet i dag och jag tänker inte kommentera det mer utan jag vill prata med dem hemma i klubben först, säger Helena Yngvesson.

På en direkt fråga om hon vill träna IKSU till hösten svarar hon:

- Det får vi se om jag vill, över huvud taget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista