Humorprogram i P3 görs av SR Västerbotten

SR Västerbotten kommer att producera 10 timmar humorprogram för P3-kanalen. Uppdraget kom efter lyckade försök av teater- och humorgruppen Klungan tidigare i vår.

Humorprogrammen från SR Västerbotten och Umeå är ett led i P3:s ambition att hitta ny humor utanför de etablerade orterna, och gärna hitta denna nya humor i norr. Tonfallet är ett annat, perspektiven annorlunda och Klungans humorstil tror P3:s ledning kommer att vara ett första framgångsrikt steg på vägen att hitta nya talanger och annorlunda humor än de P3-lyssnarna är vana vid.

Producent och programledare blir SR Västerbottens Bengt Strömbro. Han har tidigare jobbat under flera år åt P3 som reporter och programledare. -Det här känns som ett jättespännande projekt och en stor utmaning, säger Bengt om sommarens program.

Uppdraget om tio nya humorprogram, som skall sändas under juni- augusti  och är SR Västerbottens största programuppdrag på flera år för P3-kanalen. Det kommer att ge erfarenhet och produktionsteknik för framtiden.

-Vår förhoppning är att SR Västerbotten får återkommande uppdrag inom den här genren följande år. Dessutom tror vi att en lyckad produktion inom det här området kan leda till uppdrag om andra programtyper, kommenterar kanalchefen Tommy Engman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".