(s)-ombud efterlyser gruvsatsning

16 ombud från länet deltar i Socialdemokraternas extrakongress i helgen i Stockholm. Janeth Lundberg från Skellefteå deltar för första gången och efterlyste ett större socialdemokratiskt engagemang för gruvnäringen och den geovetenskapliga forskningen.

Förslaget röstades ner, man vill inte peka ut speciella områden som viktigare än andra. Janeth Lundberg är besviken men inte nedslagen och säger till P4 Västerbotten att hon kommer att fortsätta att driva den här frågan. 

Umeås Kommunalråd Lennart Holmlund föreslog på Socialdemokraternas extra kongress i helgen, att riksdagspolitikerna ska vara uppmärksamma på onödig byråkrati som hämmar tillväxten.

Han fick först inte medhåll från partistyrelsens Anders Sundström, men förslaget ändrades lite så att också Lennart Holmlund blev nöjd och Anders Sundström sa att det ”inte vill säga lite då Lennart Holmlund sällan blir nöjd”, vilket väckte applåder på socialdemokraternas extrakongress.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista