''Skolbyte inte bra för barnen''

Låt våra barn gå kvar i sina hemskolor också i sjätte klass, det vädjar nu föräldrar till barn på Tomtebogård- och Kolbäcksskolan om. Idag måste eleverna byta till Ålidhemskolan redan när de börjar sexan.
- Vi är oroliga för vad som väntar dem när de börjar i en högstadieskola redan som tolvåringar, de tvingas bli tonåringar i förtid, det säger föräldern Birgitta Tobiasson till P4 Västerbotten. På fredag träffas de ledande skolpolitikerna i Umeå för att diskutera frågan, men enligt det förslag som tjänstemännen lagt så blir det ingen förändring. Orsaken är att eleverna från Sofiehem- och Innertavle inte kan gå sexan i sina hemskolor, de skolorna är för små för att rymma några sjätteklassare. Och att bara låta eleverna från Tomtebogård och Kolbäck gå sexan i sina hemskolor är ingen bra idé, enligt tjänstemännen. Då får Ålidhemsskolan nya elever i både sjätte och sjunde klass, och det blir för oroligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista