1 av 2
Patrik Lindgren en av delägarna till Widab i Malå. Foto Magnus Bergner/SR.
2 av 2
Irene Johansson anställd på Widab i Malå. Foto Magnus Bergner/SR.
Malå

Industrihus får ny hyresgäst

Ett nytt företag har flyttat in i det kommunala industrihus där konkursdrabbade Malåföretaget Interiör och Lack hade sin verksamhet. Det nya företaget heter Widab och har 4 lokala delägare, en av dem är Patrik Lindgren som också driver Swedlist i Kvarnåsen.

För drygt ett år sedan gick Malåföretaget Interiör och Lack AB i konkurs.

Företaget hyrde specialanpassade lokaler för snickeriverksamhet av det kommunala fasighetsbolaget Meni. I våras fick konkursförvaltaren kontakt med Göteborgsföretaget Storbyggarna i Väst AB .

Det företaget ville ta över konkursboet och fortsätta verksamhet i Malå med start under hösten 2009. Men eftersom konkursförvaltaren bara fick in 2/3 delar av den avtalade summan så avbröts affären.

Det har nu gått drygt ett år sedan konkursen och för det kommunala fastighetsbolaget Meni betyder det 1 miljon i uteblivna hyror.

Sedan affären med Göteborgsföretagt avbröts så har konkursförvaltaren försökt hitta köpare till konkursboet, och hellst då ett företag som vill fortsätta driva verksamhet i Malå.

Anbudstiden går ut i mitten av mars och enligt konkursförvaltaren så finns ett visst intresse, men det kan också bli så att maskinparken säljs och lokalerna töms

.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".