Jan Hägglund Rättvisepartiet Socialisterna Enhetslistan i Umeå kan tänka sig att stödja Socialdemokraterna. Foto Tommy Engman/SR.
Umeå

Rättvisepartiet vill satsa på vänstermajoritet

Rättvisepartiet Socialisternas Enhetslista, i Umeå med ett mandat erbjuder sig att stödja socialdemokraterna och vänsterpartiet för att bilda vänstermajoritet. Enda villkoret är att huvuddelen av det kommunala överskottet på 235 miljoner används till fler anställda inom skola, barn- och äldreomsorg.

– Under den senaste mandatperioden har alla de viktiga frågorna i Umeå beslutats av en majoritet bestående av Socialdemokrater och Allianspartierna, säger Jan Hägglund, gruppledare för Rättvisepartiet Socialisternas Enhetslista. Men i valet förlorade både Alliansen och Socialdemokraterna röster. Detta är ett tydligt tecken på att Umeborna vill ha ett stopp för nedskärningar och en politik där välfärd går före skattesänkningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".