Gemenskapsföretag ska rädda Lövångers folktandvård

Folktandvården i Lövånger läggs ner i höst men nu vill en grupp från bygdens turistförening starta ett gemenskapsföretag för att få behålla tandvården. Annars blir den enda folktandvården som erbjuds i Lövånger i höst en mobil tandläkarstol för barn och ungdomar i skolan.

Gudmun Fahlén är en av eldsjälarna som var med på det första informationsmötet om gemenskapsföretaget igår och han säger att det är nödvändigt att behålla folktandvården om Lövånger framöver ska vara en attraktiv ort att bo i.

Ann Kristin Grahn är med i turistföreningen, som ska samla in pengar till gemenskapsföretaget och hon känner stort stöd.

- Visst kan man tycka att det är landstingets sak att driva folktandvården men vi ser ju att ekonomin är dålig, det är upp till oss.

Ann Kristin Grahn tror också att Vårdcentralen i Lövånger kan komma att läggas ner på sikt, och då är det bra att redan ha ett fungerande gemenskapsföretag som kan ta över det, säger hon till P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".