Beslutet att ta bort platser på Geriatriken står fast

Alla vårdplatser på geriatriken behövs för att vårdkedjan ska fungera. Det säger överläkare på medicinkliniken, som kräver att sjukvårdsledningen på Universitetsjukhuset i Umeå ska ompröva beslutet att lägga ner vårdplatser på geriatriken. Men Landstingstyrelsens socialdemokratiske ordförande Levi Bergström säger att man inte kommer ändra beslutet.

Åtta vårdplatser lades ner i mars och ytterligare 16 ska stängas i augusti.

Landstingstyrelsen socialdemokratiske ordförande Levi Bergström delar inte läkarnas oro om att vårdkedjan inte kommer att fungera och att äldre patienter, som borde vårdas på geriatriken, istället ska ta upp vårdplatser på medicinkliniken.

Levi Bergström säger till P4 Västerbotten att man inte kommer att ändra beslutet att minska antalet vårdplatser inom specialistvården. Specialistvården i länet ska spara totalt 80 miljoner kronor och vården och rehabiliteringen av de äldre kommer enligt Levi Bergström istället att skötas av primärvården och kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".