Västerbottens län

Alla i lägenhet ska registreras

Just nu har skatteverket skickat ut en blankett till alla som bor i lägenhet för att man ska fylla i vilket lägenhetsnummer man bor på. Det är riksdagen som har beslutat att alla bostäder i Sverige ska föras in i ett lägenhetsregister och att folkbokföringen ska kompletteras med lägenhetsnummer.

I Västerbotten berörs c:a 35.000 personer och totalt kommer Skatteverket att skicka 2,8 miljoner förfrågningar som berör omkring 5 miljoner personer  Den här veckan ska alla lägenhetsboende i länet fått blanketten förutom Storumans kommun, där blir det i vecka 48. Det här gäller dig som bor i ett hus med mer än en lägenhet (flerbostadshus) ska vara folkbokförd på lägenhet i stället för, som i dag, bara på fastigheten och de här uppgifterna ska sedan användas av Statistiska centralbyrån för att ta fram statistik. Och du slipper inte undan, för svarar du inte nu så får du en påminnelse och svarar du inte på den så kommer Skatteverket att utreda saken och ta hjälp av fastighetsägaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista