Bollnäs/Lycksele

Fd lyckselebon hittad död i Alfta

Polisen i Gävleborg meddelade igår att man funnit delar av den före detta lyckselebon kropp i ett skogsparti i Alfta. Lyckselebon flyttade i början av året till Bollnäs.

Polisen gjorde igår ett genombrott i utrednings- och spaningsarbetet efter den försvunne 26-årige Lyckselemannen. Det var strax efter klockan 17.00 idag som polisen meddelade att man gjort ett genombrott i utredningen. Efter flera veckors fruktlöst sökande har man i ett skogsparti i Alfta funnit delar av kroppen, berättar spaningsledare Sune Nordh.

– Idag har vi hittat delar av en kropp i det här avspärrade området i Alfta. I vårt utredningsmaterial har vi haft uppgifter som gjort att vi har varit ganska säkra på att vi kommer att hitta något i det här området och idag så fick vi se att våra funderingar var riktiga. Vi har varit övertygande om att det var runt i det här området

Suna Nordh säger också att man identifierat kroppsdelarna och informerat anhöriga.

– Vi har som ni förstår pratar med de anhöriga om det som har inträffat och det är mycket sorgligt, givetvis. Vi kommer att gå vidare och under morgondagen fortsätta undersökningen vid Norra Blindtarmsvägen i Alfta och sedan fortsätta sökandet i en sjö i norra delen av Bollnäs kommun efter fler kroppsdelar.

De misstänkta har tidigare berättat att de grävt ner kroppen, men hävdat att de inte kommer ihåg var. Nu har man alltså återfunnit delar av hans kropp och kriminaltekniker befinner sig just nu på platsen.

Sökandet fortsätter dels i skogen i Älvkarlhed dels i en sjö i Bollnäs kommun. De tre häktade unga männen är nu misstänkta för att ha styckat Lyckselemannens kropp och placerat ut delar av den på olika ställen. Det här är ett mycket ovanligt brott enligt spaningsledaren Sune Nordh.

– Det är ett speciellt och väldigt märkligt brott som har ägt rum, säger han.

Reporter Emmelie Eriksson SR Gävleborg
emmelie.eriksson@sr.se