Lorentz i Socialdemokraternas krisgrupp

Lorentz Andersson, före detta landshövding och kommunalråd i Skellefteå är en av flera Socialdemokrater från länet som Socialdemokraterna i skogslänen vill ska vara med och staka ut partiets framtid.

Förutom Lorentz Andersson som (S) vill ha med i arbetsgruppen som ska diskutera politikens innehåll så vill Socialdemokraterna i skogslänen ha med riksdagsledamoten Katarina Köhler från Ursviken. Katarina Köhler som även sitter i partistyrelsen föreslås sitta i gruppen som ska få igång idédebatten i hela arbetarrörelsen och olika nätverk. Kommunalrådet Lilly Bäcklund från Lycksele är föreslagen till arbetsgruppen som ska diskutera organisation och Umeås kommunalråd Marie-Loise Rönnmark vill man ska analysera valresultatet på djupet. 

Hur många av de som förslagits från länet som till slut kommer med det vet inte Peter Olofsson på socialdemokraternas partidistrikt i Västerbottens län. I varje grupp ska mellan sju och tio personer finnas.

Socialdemokraternas partistyrelse utser idag de som ska sitta med i de olika arbetsgrupperna.

Skälet till de olika arbetsgrupperna är Socialdemokraternas väljartapp vid de senaste två valen. Från att vara ett parti över 40 procent är partiet idag ett parti runt 30 procent och med knapp marginal höll S Moderaterna bakom sig vid det senaste valet.