En av polisens avspärrningar vid Blindtarmsvägen som är en av de intressanta platserna i utredningen. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg
Alfta/Lycksele

Polisen har gjort nya fynd

Efter onsdagens genombrott i sökandet efter en före detta Lyckselebo står det klart att det handlar om ett misstänkt styckmord. En kroppsdel hittades under onsdagen gömd i ett skogsparti i Älvkarhed utanför Alfta och igår gjorde polisen nya fynd.

– I dag har vi fortsatt brottsplatsundersökningen i Alfta och gjort vissa fynd. Det gör att vi har ytterligare detaljer att prata med de misstänkta pojkarna om, säger spaningsledare Sune Nordh.

Vad är det för fynd?

– Det vill jag inte gå in på, utan det vill vi ta med de misstänkta.

Dykare håller även på och söker i sjön Lill-Nien på gränsen mellan Bollnäs och Hudiksvalls kommun och man har förhoppningar om att hitta fler kroppsdelar där.

– Som jag förstår det finns det stora möjligheter att göra fynd där, säger Sune Nordh.

I går hittade ni en kroppsdel, har ni konfronterat de häktade med det?

– Nej, det kommer vi att göra i ett senare läge.

Sune Nordh säger att genombrottet betyder mycket för utredningen men att man behöver hitta fler kroppsdelar för att kunna fastställa dödsorsaken.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Bollnäsmordet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".