Alexandra Nilsson i Sunnanå t.h. Foto: Robert Granström/Scanpix
Allsvenskan

Sunnanås sista matcher i årets serie

Det är osäkert om fotbollslaget Sunnanå SK spelar i damallsvenskan nästa år.

Laget hotas av nedflyttning till division 1 efter en prövande säsong. Idag spelas säsongens näst sista match mot KIF Örebro.

– Det som är skönt är att vi har allt i egna händer, och vi siktar på vinst på lördag, säger Alexandra Nilsson som är Sunnanås lagkapten. Det känns ändå bra, vi påbörjade en bra trend mot Djurgården och det kändes som att vi hittat ett spel som funkar bra.

Med bara två matcher kvar att spela ligger Sunnanå på sista platsen för att hålla sig kvar i Sveriges högsta serie i damfotboll, alltså precis över strecket. Det är bara två lag som ligger sämre till. Senaste gången laget spelade i division 1 var för tio år sedan. För att säkra platsen i högsta ligan nästa år krävs att laget vinner båda matcherna som är kvar.

Huvudtränaren Christer Lundgren beskriver årets säsong som tuff men samtidigt rolig och utvecklande. Och trots den låga placeringen råder det optimism i laget, enligt lagkaptenen Alexandra Nilsson.

– Det krävs att vi krigar, för ligger man där vi ligger så är det inget finspel som gäller. Vi ska ta jobb för varandra!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".